Районно мюфтийство – Кърджали – с нови печатни издания в полза на ислямското образование в България

 

Районно мюфтийство - Кърджали пусна четири нови печатни издания на Мевлид,  който се чете в България, и ги превърна във вакъф на Мюсюлманско изповедание. Целта на издателската дейност е да подпомогне ислямското образование в България.

Изданията се предлагат пакетно в два варианта:

 

Предложение I

 

4 броя Мевлид

 

*Сюлейман Челеби – Мевлид,  написан през XIV век в град Бурса от имама на „Улу джамия“ в град Бурса Сюлейман Челеби. Този мевлид се чете на територията на цяла България.

* Мустафа Мевлиди -  написан в град Ипсала през  XV век (Област Едирне) от Ебул Хайр Ипсалалъ Мустафа  Ефенди. Чете се в градовете Крумовград, Бенковкси, Фотиново и Чорбаджийско (Област Кърджали)

* Османпазаръ Мевлиди – написан през XVIII век  в град Омуртаг  (Област Търговище) от първия мюфтия на град Омуртаг Исмаил Ниязи Ефенди. Чете се в някои села към община Омуртаг.

* Мадан Мевлиди - написан през 1955 година от ваиза на град Мадан Раиф Вехби Ефенди, като към момента не се чете. Останал е като културно богатство.

                                               

Пакетна цена за четирите издания: 10.00 лв.

 

Предложение II

 

4 броя Мевлид (oт Предложение I)

+

1 брой книга за религиозни песни – иляхита на 3 езика (български, турски и арабски)

+

1 брой  Рахмет Есинтилери – написана от районния мюфтия на Кърджали в два раздела - актуални ислямски теми и свещените дни и нощи в ислямския календар.

                                         Пакетна цена за шестте издания: 15.00 лв.

 

 

         Книгите са издадени в джобен формат. Предвид че се продават с цел подпомагане на ислямското образование в България, приходите от всяка продажба ще отиде в този фонд.

 

 

Районно мюфтийство – Кърджали изказва искрените си благодарности към всички, които проявят интерес към инициативата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.