С благотворителен базар столичното мюфтийство отбеляза началото на „Седмицата на сираците“ 

За втора поредна година Главно мюфтийство чрез своите подразделения, районни мюфтийства и мюсюлмански настоятелства, организира „Седмица на сираците“. Тази година дните кампанията ще протече между 23 и 30 ноември. Освен дарителската кампания, организирана по този повод, седмицата ще е изпълнена и с много други разнообразни мероприятия, които целят да насочат вниманието към тази толкова уязвима и не малочислена група от обществото.
Районно мюфтийство - София започна „Седмицата на сираците“ в неделя с благотворителен базар, лекция и детска програма, състояли се в офиса на мюфтийството. Повече от двадесет и пет жени и още толкова малчугани се включиха в базара с домашно приготвени ястия, благодарение на които беше събрана сумата от 300.00 лева. Парите ще отидат във фонд „Сираци“ на Главно мюфтийство.
По време на провалата се лекция районният мюфтия Мустафа Избищали напомни на присъстващите за мястото на сирака в исляма и отношението на съвременното общество към тези беззащитни деца.
За малките посетители на благотворителния базар в неделния ден беше подготвена образователно-възпитателна програма.
„Седмицата на сираците“ в столичното мюфтийство ще продължи с лекции, дарителска кампания, провеждането на благотворителни базари и информационни кампании в населените места и месджидите към столичното подразделение на изповеданието. След приключване на всички мероприятия Главно мюфтийство ще предостави детайлна информация за резултатите от кампанията.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.