Главният мюфтия посети Районно мюфтийство – Хасково

 

На 06 и 07 април, Главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи беше на работно посещение в Районно мюфтийство – Хасково. В първия ден от визитата си Главния мюфтия взе участие в заседанието, организирано от Районния мюфтия на Хасково Басри Еминефенди, което се проведе в заседателната зала на мюфтийството. На заседанието бяха поканени местни бизнесмени, представители на мюсюлмански настоятелства и имами. Пред всички тях Главния мюфтия представи основните дейности на Мюсюлманско изповедание и предизвикателствата, пред които се изправя институцията в тяхното реализиране. В създалата се дискусия бяха обсъдени редица актуални теми и въпроси, касаещи мюсюлманската общност, както на местно, така и на национално ниво.

На 07 април, Главния мюфтия посети хасковската Чарши джамия, където отправи наставления към мюсюлманите по време на петъчното хутбе.

В рамките на посещението си в Хасково Главния мюфтия получи като подарък от Районния мюфтия макет на историческата Стара (Ески) джамия, която се намира в центъра на града и е една от най-старите действащи джамии в България. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.