Американци протестират за подкрепа на мюсюлманите и бежанците

 

Демонстрации в подкрепа на мюсюлманите и против политиката на президента Доналд Тръмп за имиграцията се състояха през уикенда в редица градове в САщ.
Повече от хиляда души от различни вероизповедания се събраха в Ню Йорк. Събитието под наслов "Аз съм мюсюлманин" се състоя на "Таймс скуеър".
На събитието, което беше организирано от няколко гупи присъстваха и представители от фондацията за етническо разбирателство.  Протестиращите носеха американски флаг и плакати с надпис  "Не на забрана на мюсюлманите".

Имаше и контрапротест в защита на политиката на Тръмп.  

Преди седмици новият президент на САЩ Доналд Тръмп бе подписал указ за „Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи“, с който забраняваше влизането на гражданите на седем мюсюлмански страни (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен) на територията на САЩ. Федералният съд в Сиатъл, обаче, спря временно прилагането на президенсткия указ.

Но Доналд Тръмп е категорично решен за „защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи“ и готви нов указ срещу мюсюлманските имигранти и бежанци.

Снимка:БТА

Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.