Столичното мюфтийство проведе заседание с имамите и настоятелствата

На 14 февруари 2017 година Районно мюфтийство – София проведе съвместно заседание с имамите и председателите на мюсюлманските настоятелства в района. На заседанието присъстваха всички имами към мюфтийството и по-голямата част от председателите на мюсюлманските настоятелства.

 Присъстващите направиха обобщен анализ на религиозната дейност през последните три месеца, абонаментната кампания за списание “Мюсюлмани“, разпространението на изданията на Мюсюлманско изповедание и социалните кампании „Седмицата на сираците“, за пострадалите в село Хитрино и тази за подпомагане на курса за имами в село Устина.

Специално внимание беше обърнато на подписката срещу опитите и стъпките за ограничаване правата на мюсюлманите в България. В рамките на работната среща беше изготвена и стратегия за летните коран-курсове, набиране на средства за ислямското образование и набиране на ученици за средните духовни училища и студенти за Висш ислямски институт - София.

Мероприятието приключи с поставяне на конкретни задачи с определен срок за изпълнение и дуа за благодат и успех в делата.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.