Комисията по „Иршад“ проведе първото си заседание за 2017 година

 

На 8 февруари (сряда) се проведе първото за 2017 година заседание на Комисията по „Иршад" към Висшия мюсюлмански съвет. То се състоя в приемната зала в сградата на Главно Мюфтийство.

Основен въпрос от дневния ред на заседанието беше обсъждането на целогодишните и летните коран-курсове за деца, юноши и възрастни, които се провеждат към районните мюфтийства в страната. В дневния ред беше обсъден и  тематичният план, предвиден за целогодишните и летните коран-курсове.

В рамките на заседанието комисията стигна до единодушно заключение, че трябва да се работи за по-доброто развитие на коран-курсовете с цел да станат по- привлекателни и желани места от подрастващите мюсюлмани. Заседателите отчетоха и важността на това програмата да бъде съобразена със съвременната реалност и потребността на мюсюлманите в страната. Предвид факта, че досега не е съществувал Правилник за дейността на коран-курсовете, членовете взеха единодушно решение да се изготви такъв. Обсъдени бяха още въпроси, свързани с визията, мисията и стратегията на коран-курсовете.

Първото за 2017 година заседание на Комисията по „Иршад“ към Висшия мюсюлмански съвет завърши с дуа за по-ползотворна работа през 2017 година.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.