Семинари за ученици от основен курс се проведоха в Момчилград и Устина

 

Междусрочната ваканция през учебната 2016/2017 година беше оползотворена по много добър начин от десетки малки мюсюлмани в България. Главно мюфтийство им предложи възможността да се включат в семинари, проведени в периода 4-8 февруари, 2017 година.

Единият от семинарите се проведе в град Момчилград и беше за момичета, ученички в основен курс на обучение. Девойките бяха от областите на районните мюфтийства в Кърджали, Стара Загора и Сливен, а общият им брой - 18. Семинарната програма обхващаше четири раздела - Ибадет, Сира, Ахляк и Акида. Освен религиозните обучителни занятия, за участничките в семинара бяха организирани излети и забавно-развлекателни занимания.

На раздяла децата получиха официални поздравления и подаръци лично от Бейхан Мехмед – районен мюфтия на Кърджали и от други представители на Мюсюлманско изповедание в България.

Семинарът за момчета се проведе в базата на курса за имами в пловдивското село Устина. В него се включиха 25 ученици от областите на районните мюфтийства в Пловдив, София и Благоевград. Подобно на всички останали семинари за ученици този месец, и устинският предложи религиозни занятия по Ибадет, Сира, Ахляк и Акида. Паралелно с учебната програма младежите имаха възможност да се развличат със спортни занимания. За всички тях беше организирана и еднодневна екскурзия до Пловдив. Участниците в семинара посетиха Стария град и бяха запознати с историята му.

На 8 февруари 5-дневните семинари в Момчилград и в Устина бяха официално закрити. Всички участници си тръгнаха с поздравления и подаръци, поднесени им от името на Главно мюфтийство. Децата се прибраха по родните си места с обогатени знания и с удовлетворението, че са успели да съчетаят полезното с приятното.

Главно мюфтийство им благодари и им пожелава много успех през втория срок на учебната 2016/2017 година.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.