Семинари за хафъзи и за ученици проведе Главно мюфтийство

 

В периода 4-7 февруари 2017 година Главно мюфтийство на мюсюлманите в България проведе два религиозни семинара.

Единият семинар се проведе в хотел „Горна баня“ в столичния кв. Горна баня. Той бе насочен към хафъзите, възпитаници на курса за хафъзи в град Мадан, обучавали се в периода 2000 – 2016 година. Общият им брой е 32 човека, като в семинара се включиха 19 от тях.

В рамките на неколкодневното мероприятие бяха изнасяни лекции от различни преподаватели на Висшия ислямски институт и от служители на Мюсюлманско изповедание. На 6 и 7 февруари участниците в семинара имаха възможност да посетят столицата и да направят туристическа обиколка на града. Хафъзите посетиха джамията „Баня Башъ“, НДК, Историческия музей. По време на посещението си в София групата посети и Медийно-културния център.

 Главно мюфтийство, където чуха лекции от главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и от председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед. Акцент беше поставен върху въпроса за общата отговорност, която носят всички, за работата с мюсюлманите в България.

В същия период, между 4 и 7 февруари,  Главно мюфтийство проведе и семинар за момчета ученици в град Рудозем. Младежите, които присъстваха на семинара, бяха от регионите на районните мюфтийства на Смолян, Пазарджик и Благоевград. Общият брой на децата беше 25-30. В рамките на семинара те слушаха лекции в четири направления – Ибадет, Сира, Ахляк и Акида. Освен сериозната семинарна част, за младежите беше предвидена и спортно-развлекателна програма.

В края на двата семинара - за хафъзи в Горна баня и за ученици в Рудозем, всеки от участниците в тях си тръгна с подарък от Главно мюфтийство.

  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.