Районно мюфтийство - Кърджали изпрати

 събраните дарения за Хитрино

 

 

           В периода декември, 2016 - януари, 2017 година Районно мюфтийство – Кърджали се включи в кампанията на Главно мюфтийство за подпомагане на пострадалите и близките на загиналите при катастрофата на влаковата композиция в село Хитрино.

 Благодарение на съпричастността на гражданите от много населени места в област Кърджали, Районно мюфтийство – Кърджали успя да събере значително количество трайни хранителни продукти от първа необходимост - ориз, захар, боб, леща, макаронени изделия, олио, лук, брашно и други. Някои от благодетелите предоставиха и дрехи. Събраните хранителни и други помощи отпътуваха към нуждаещите се в Хитрино във вторник, на 07.02.2017 година. Те ще бъдат транспортирани до крайната точка, благодарение отзивчивостта на местно кърджалийско сдружение. То пое ангажимента да превози събраните продукти за своя сметка до село Хитрино.

Сред желаещите да помогнат имаше и хора, предпочели да дарят парични суми. Събраните финансови средства ще бъдат внесени в касата на Главно мюфтийство и оползотворени по приложение.

Районно мюфтийство - Кърджали благодари на всички, които се включиха в благотворителна кампания в подкрепа на Хитрино.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.