Районно мюфтийство – Добрич проведе редовно заседание с имамите

 

На 27.12.2016 година в Районно мюфтийство гр. Добрич се проведе редовно заседание с имамите от област Добрич, като официален гост на събирането беше главният секретар на Мюсюлманско изповедание Джелял Фаик.

На заседанието районният мюфтия Билял Дарджан анализира дейността на имамите през 2016 година. На работната среща бяха разгледани теми, свързани с обявените от Висшия мюсюлмански съвет две дарителски кампании за събиране на дарения за курса за имами в  село Устина и за пострадалите от село Хитрино. Разгледано бе и  Решение №190 от 27.07.2016 година на Висшия мюсюлмански съвет за организиране подписка в подкрепа на протестната мудекларация срещу опитите за ограничаване на религиозните свободи в Република България. На работната среща бе обсъден въпросът за набиране на кандидати за хадж за 2017 година,  на курсисти за курса за имами в град Шумен. Беше анализирана и националната кампания за набиране на средства за фонд „Сирак”.

 В края на заседанието районният мюфтия благодари на присъстващите имами и заложи в плана за следващата година обсъждане нa въпроса за  повишаване активността на имамите в ежедневните им дейности и по-активното им участие в организираните кампаниите на Главно мюфтийство.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.