Проведе се работна среща с имамите от разградско

Районно мюфтийство - Разград проведе работна среща с част от имамите от разградско. Тя се проведе на 22.12.2016 година в джамията „Ахмед бей”в града.
Заседанието започна с приветствено слово от страна на районния мюфтия Мехмед Аля и четене на пасажи от Свещеният Коран от Орхан Метин
, възпитател в курса за имами вград Шумен. 
           
На работната среща бяха разгледани теми, свързани с обявената от Висшия мюсюлмански съвет кампания за събиране на дарения за курса за имами в  село Устина. Присъстващите имами бяха запознати с Решение №190 от 27.07.2016година на ВМС за организиране подписка в подкрепа на Протестната декларация на ВМС,срещу опитите за ограничаване на религиозните свободи в Република България. На работната среща бе обсъден въпросът за набиране на кандидати за хадж за 2017година,набиране на курсисти за курса за имами в град Шумен, като беше анализирана и националната кампания за набиране на средства за фонд „Сирак”. 

В края на срещата районният мюфтия благодари на всички имами за усърдието и труда, който полагат в ежедневната си работа. Подобни работни срещи предстои да бъдат проведени и в градовете Кубрат и Исперих. 
Заседанието приключи с дуа за берекет и благоденствие
, отправена от Шакир Ахмедчиков, имам на град Разград.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.