Главно мюфтийство проведе ежегодната си среща семинар за служителите на институцията

За поредна година Районно мюфтийство - Шумен и духовното училище „НЮВВАБ” в града станаха домакини на ежегодната среща семинар за служителите на администрацията на Главно мюфтийство и за тези от районните мюфтийства. Тридневната програма се проведе между 16 и 18 декември.

Въпреки натоварената програма в края на годината служителите в мюсюлманското изповедание начело с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед успяха да оползотворят почивните дни с наситена програма от организационни заседания и тренинг за подобряване на екипните отношения.

Традиционната среща, както обикновено, даде възможност на служителите да комуникират лице в лице, да се запознаят отблизо и да коментират оперативни въпроси, свързани с възникнали казуси в организационната дейност на Изповеданието.

„Да се видим кои сме и къде сме, работата, която се върши при нас е с капацитет на работа, извършена от много повече служители, отколкото реално работят в системата.” – каза главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи в своето приветствие, като добави че изпълнените задачи са благодарение на проявеното търпение и искреност на служителите и не на последно място -  благодарение берекета на Аллах.

„Пред нас стои една голяма задача и тя е да повишим доверието на хората към институцията.” -  каза Ведат Ахмед в своето обръщение към служителите, като добави, че за разлика от другите - религиозните институции следва да се ползват с много голямо доверие от страна на обществото.

В програмата бяха представени кратки доклади от страна на отделите в Главното мюфтийство и на тези в районните мюфтийства. Породилите се дискусии зададоха вярната посока на решение и преодоляване на организационни проблеми. Коментиран бе план-графикът на дейността на Изповеданието и проектобюджетът за предстоящата 2017 година.  

В края на тридневната програма всички участници в срещата – имами и мюфтии, прочетоха мевлид-и шериф и отправиха дуа в памет на жертвите от Хитрино. Паметта на загиналите бе почетена от служителите на Мюсюлманско изповедание след вечерния намаз в шуменската джамия „Къляк”.

 

След като срещата семинар за служителите на Главно мюфтийство беше официално закрита членовете на Висшия мюсюлмански съвет проведоха свое редовно заседание. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.