Духовното  е основа на физическото здраве

Заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн и директорът на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“доц. д-р Костадин Ангелов проведоха официална среща. Тя се проведе на 15.12.2016 година в административния корпус на болничното заведение в София. Поводът на срещата бе идея за реализиране на съвместни проекти в сферата на социалните дейности и постигането на по-добро болнично обслужване. В проведените разговори между г-н Мюмюн и доц. д-р Ангелов бяха очертани две основни линии. Едната бе възможност за предоставяне място за извършване на молитва от пациенти на територията на болницата.

Другата очертала се в хода на разговори линия за съвместна работа бе провеждането на еднодневен обучителен семинар с персонал на болницата, в рамките на който да бъдат запознати те със специфичните особености на религиите и отражението им в отношенията пациент – медицински персонал.

Двамата събеседници бяха единодушни, че духовното е основата на физическото здраве. Всеки човек, постъпи в болнично заведение, е необходимо да запази своята връзка с вярата си, която благоприятства процеса на лечение и възстановяване.

 

 

На раздяла заместник-главният мюфтия  Бирали Мюмюн връчи на доц. д-р Костадин Ангелов плакет с айети от Свещения Коран. 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.