И) Мюсюлманско изповедание остро осъжда жестоките нападения в Алепо

Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда и заклеймява жестоките нападения над невинни хора през последните дни в град Халеб (Алепо), Сирия, при които загинаха десетки души, включително жени и деца. Ние остро осъждаме тези прояви на насилие и всички форми на тероризъм и деспотизъм, които причиняват болки и страдания на хората.

Мюсюлманско изповедание и мюсюлманската общност в България изразяват най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените, както и съпричастност към мъките и страданията на сирийския народ.

Тероризмът и насилието продължават да отнемат невинни човешки животи в цял свят. Смятаме, че е наш всеобщ дълг да положим усилия, за да се избави света от злото на омразата, насилието и тероризма навсякъде по света.

Ние скърбим заедно с роднините на жертвите и осъждаме трагедиите, причинени на хората. Ние винаги сме били и ще бъдем на страната на онеправданите и невинните, независимо от тяхната религия, етнос и националност.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.