Социален експеримент проведен с мюсюлмани

 

Героите на бъдещия филм

ВВС2 ще заснеме филм със заглание „Мюсюлманите – такива, каквито сме и ние”. За сюжет на филма ще бъде използвана темата „съвместен живот на 10 мюсюлмани в продължение на 9 дни”.

Десет мюсюлмани от различни националности и професии за 9 дни ще живеят в един дом в рамките на „социален експеримент, посредством който британския телеканал иска да покаже многообразието на мюсюлманската култура в страната”.

В проектът ще вземат участие: боксьорът Абдул Хакк ( преди Антони Смол), известен със своите „ислямистки политически възгледи, 27-годишната учителка –мюсюлманка Мехрин Бейг, 31-годишния инженер Ферхан Хан с нетрадиционна сексуална ориентация и други. Авторите на експеримента са решили да проверят как ще съумеят да съжителстват под един покрив хора с разлини професии, сексуална ориентация и възгледи, съобщава IslamNews по информация наThe Guardian.

Британските мюсюлмани са възприели позитивно тази идея на ВВС2. „Ние приветсваме експеримента, който ще покаже многообразието в мюсюлманското общество и ще покаже човешките качества на мюсюлманите” – отбелязва ръководителя на правозащитната организация Tell Mama Фияз Мугал.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.