ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА ПОДГОТОВКА НА НОВИТЕ УЧЕБНИ ПРОГРАМИ ЗА ДУХОВНИТЕ УЧИЛИЩА

На 2 и 3 декември 2016 година в сградата на Висшия ислямски институт  отдел „Образование“ на Главно мюфтийство проведе заседание на Комисията за подготовка на новите учебни програми на трите духовни училища.

На заседанието на комисията присъстваха г-н Ведат Ахмед – председател на Висшия мюсюлмански съвет, заместник-главният мюфтия г-н  Ахмед Хасанов, д-р Улви Ата - съветник по религиозните въпроси към Посолството на Република Турция, д-р Акиф Топуз – заместник-ректор на ВИИ, г-н  Хюсеин Карамолла – началник отдел „Образование“,  Халил Ходжов - началник отдел „Иршад“, г-жа Назмие Кулова – експерт отдел „Образование“, директорите на трите духовни училища, както и преподаватели в тях и във ВИИ. 

 

В рамките на заседанието на комисията беше обсъден новият закон за предучилищното и училищно образование, подготовката за новите учебни програми и начина на работа на комисията. Брой на часовете за обучение и предметите, които ще съдържат учебните програми също стана обект на обсъждане. Засегнати бяха и въпроси за положението на училищата и нуждите им от новата учебна програма, мисията и визията на училищата. След подготовката на новата учебна програма за духовните училища в последствие ще се изготвят и учебници. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.