Духовното училище в Момчилград отбеляза Седмица на сираците с проведена дискусия

Духовното училище в Момчилград организира дискусия по повод тазгодишната „Седмицата на сираците” на 24.11.2016 година. Учениците от всички класове се бяха събрали на предварително обявената среща със заместник-главния мюфтия Бирали Мюмюн и Бахри Изет – експерт към „Социален” отдел на Изповеданието. На срещата присъстваха и преподаватели от училището.

Провелата се след това дискусия обхвана основни въпроси , свързани с разбиранията за мястото на сираците в нашето общество и какви са отговорностите ни към тях.

„За да разберем по-добре сираците е нужно да се обърнем към самите себе си. Да се сетим за моментите, когато се чувстваме сами и далеч от бащиния дом.” - напомни заместник-главният мюфтия. Той представи социалния проект за подпомагане на сираците от неговото стартиране през 2013 година до днес. Също така засегна темата за съпричастността и отзивчивостта на мюсюлманите в националните кампании.

Учениците взеха активно участие в дискусията, като споделиха и своя скромен опит в организирането на благотворителни базари и събирането на средства със същата цел.

Тази година те предадоха на районния мюфтия на Кърджали близо 500.00 лева, събрани благотворително за фонд „Сираци”.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.