Районните мюфтийства на Разград и Шумен проведоха месечните си заседания с имамите

 

Районните мюфтийства на Разград и Шумен проведоха редовните си заседания с имамите, работещи към всяко от тях на 22.11.2016 година. В Разград месечната среща се състоя в джамията „Ахмед бей” в града. 
Заседанието започна с приветствено слово от страна на районния мюфтия Мехмед Аля и четене на пасажи от Свещеният Коран от Шакир Ахмедчиков - имам на град Разград. Програмата на заседанието продължи с участието на Октай Билгин, имам на село Вазово, който изнесе лекция, свързана със задълженията и отговорността на имама. Ахмед Селиманов, имам на село Брестовене, изнесе лекция по повод Седмицата на сираците – националната кампания на Главно мюфтийство, провеждаща се в периода между 20 и 27 ноември . Специални гости на работната среща бяха Ахмед Хасанов – заместник-главен мюфтия и Халил Ходжов-началник отдел „Иршад” към Главно мюфтийство.
В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи абонаментната кампания за списание ”Мюсюлмани” за предстоящата 2017 година, дейността на имамите, обучителната  програма за имами през 2017 година, организираните от Главно мюфтийство курсове за имами в град Шумен и в село Устина. Разгледани бяха и въпроси, свързани със специализирания курс по „Тесхих-и хуруф” в Шумен. На събранието бяха разгледани и други актуални теми.
Заместник-главният мюфтия в своето изказване поднесе поздрави от името на главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и благодари за доверието и подкрепат. Халил Ходжов благодари на всички имами за усърдието и труда, който полагат в ежедневната си работа. 
Заседанието продължи с индивидулни срещи с всички имами и приключи с дуа за берекет и благоденствие.

В Шумен заседанието започна с лекция, изнесена от имама на джамията „Шериф Халил Паша”. Темата на лекцията беше „Подпомагане и подкрепа  на сирака”. На заседанието в Шумен бяха обсъдени теми, свързани със Седмицата на  сираците, с абонаментната  кампания за списание „Мюсюлмани”, посегателствата срещу джамии, организиранеро на курсове за имами и други.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.