Столичното мюфтийство откри „Седмицата на сираците“ със семинар

            Районно мюфтийство-София даде официален старт на тазгодишната кампания „Седмицата на сираците“ с еднодневен образователен семинар. В мероприятието се включиха повече от 45 мъже и жени. Събитието е част от поредицата събития, които ще се проведат между 20 и 27 ноември тази година, в рамките на „Седмицата на сираците“. Социалната инициатива е насочена към най-уязвимата част от обществото, а именно сираците.

В тази насока тематично бяха и темите на семинара, с който беше открита кампанията. Заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн изнесе лекция на тема  „Предизвикателството да бъдеш родител“, а районният мюфтия на София Мустафа Избищали говори на тема: „Социалната дейност на мюфтийството - в частност сираците“.

В края на програмата участниците събраха 402.00 лв. (четиристотин и два лева) лева за подпомагане на фонд „Сираци“ на Главно мюфтийство.

 

Районно мюфтийство-София изказва сърдечни благодарности към всички, които взеха участие в инициативата, към основния организатор Емине Сечкина – екскурзовод в Софийската джамия и към всички, които помогнаха финансово и морално за осъществяването на това добро дело.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.