Главно мюфтийство организира работна среща с преподавателите от духовните училища и от Висшия ислямски институт

 

На 11 и 12 ноември 2016 година отдел „Образование“ към Главно мюфтийство проведе среща с преподавателите от Висш ислямски институт в София и от трите духовни училища в Русе, Шумен и Момчилград. Срещата се проведе в сградата на духовното училище в Момчилград.

На срещата присъстваха Ведат Ахмед – председател на Висшия мюсюлмански съвет, заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, Акиф Топуз – заместник-ректор на Висшия мюсюлмански институт, Хюсеин Карамолла – началник на отдел „Образование“, директорите и преподаватели на трите духовни училища. 

 В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с образованието в средните  училищата и нуждите им, сформиране на комисия за подготовка на нова учебна програма за духовните училища и в последствие - учебници. 

Проведена беше и среща с експерт „Учебни програми и съдържание“ към МОН -  Коста Костов и Апостолова от Регионален инспекторат – Кърджали. В рамките на срещата беше изнесена и презентация за психологичния фактор при комуникацията с учениците от Ресим Шаматарев.

Тези срещи са важни от гледна точка на повишаване качеството и развитието на обучението и сплотяване на колектива. Участниците в срещата бяха единодушни, че подобен вид мероприятия следва да се провеждат поне два пъти годишно, предвид ползите, които носят.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.