Районно мюфтийство–Кърджали проведе заседание с имами от областта

 

На 17 ноември (четвъртък) в централната джамия на Кърджали се проведе последното за тази година заседание с имами от областта. Срещата бе открита с приветствено слово от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който представи официалните гости, а именно заместник-главният мюфтия   Ахмед Хасанов и Халил Ходжов –началникът на отдел „Иршад“ към Главно мюфтийство.        

На мероприятието освен всички имами от региона присъстваха и заместник-районните мюфтии Ерхан Реджеб и  Насуф Халил, както и Сезер Садулов – отговорник към отдел „Иршад“. 

            В дневния ред на  заседанието бяха засегнати теми, свързани с абонамента за списание „Мюсюлмани“ през идната 2017 година, дейности по време на предстоящата „Седмицата на сираците“, организиране на курс по Османски език в град Кърджали,  подобряване сайта на Мюсюлманско изповедание, цели и задачи в сферата на „Иршад“ , хелял сертифицирането и други.

Гостите от своя страна в рамките на срещата представиха информация за очакваните в скоро време квалификационни курсове за имами в село Устина  и в град Шумен . В програмата на работната среща бе заложена и беседа с всеки един от  имамите по отношение на неговата професионална активност и компетентност.

В края на срещата на всички имами бяха връчени подаръци от страна на Районно мюфтийство-Кърджали.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.