Работна среща с имами се проведе в Айтос

 

            На 01.11.2016 година в джамията на град Айтос се проведе работна среща с имамите от Районно мюфтийство - Айтос. Гости на срещата бяха главният мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи, заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов и началникът на отдел „Иршад” към Главно мюфтийство Халил Ходжов.

            В началото на срещата районният мюфтия Селятин Мухарем направи анализ на седмицата на „Ислямското образование” и летните коран-курсове и запозна имамите с предстоящите дейности, свързани със „Седмицата на сираците” и с абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани”.

            Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи поздрави всички имами и им благодари за тяхното присъствие. Наблегна на ползата от тези срещи и начерта насоките, свързани с дейността им.  Той подчерта, че имамите полагат най-много усилия в тези трудни времена за развитието на религиозната дейност. 

            Всички имами, които присъстваха на срещата, заедно с гостите обсъдиха въпросите и проблемите, свързани с изпълнението на дейността си като имами по населените места.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.