Районно мюфтийство – Смолян проведе редовно заседание с имамите

 

На 27.10.2016 година Районно мюфтийство – Смолян проведе редовно заседание с имамите от област Смолян, на което официални гости бяха заместник-главният мюфтия на страната Ахмед Хасанов и началникът на отдел „Иршад“ към Главно мюфтийство Халил Ходжов. Заседанието се проведе в административна сграда на Районно мюфтийство – Смолян.

Районният мюфтия Неджми Дъбов направи анализ на отминалите летни коран-курсове, като наблегна на това имамите да положат усилия тези курсове да станат целогодишни. Според изнесения доклад в област Смолян функционират 36 целогодишни коран-курса с възможност да достигнат 40. Планирано беше и изнасянето на традиционните ежеседмични лекции през есенно-зимния сезон в 15 джамии на областта.

Заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов приветства имамите за усилията, които полагат в нелеката задача да проповядват ислямската религия сред обществото в днешното динамично време и отправи наставление към тях да работят приоритетно с децата и младежите за осъзнаване на своята идентичност и запознаване с ислямските ценности.

Имамите акцентираха върху необходимостта от съсредоточаване на повече ресурс и усилия в преподавателската дейност в коран-курсовете за постигане на по-голяма ефективност.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.