За поредна година Главно мюфтийство проведе среща-семинар за завършилите висше ислямско образование

В периода 26 - 28.08.2016 година СОДУ - Момчилград  бе домакин на дванадесетата поред среща-семинар на завършилите висше ислямско образование в страната и чужбина. В програмата, организирана от Главно мюфтийство, бяха включени различни теми и дискусии, свързани с актуални въпроси.
Лектори в тазгодишната среща бяха д-р Мустафа Хаджи – главен мюфтия, който засегна една от най-актуалните теми в световен мащаб - ислямофобията. Заместник-главният мюфтия Мурат Пингов  изнесе кратък доклад, свързан със състоянието на мюсюлманско изповедание, който беше на тема „Мюсюлманско изповедание – между идеал и реалност”. В семинара се включиха още Фатима Цинева с тема „Стимулът – неделима част от нашето ежедневие”, Селви Мурад с тема „Поощрение и предупреждение – мотивиращи методи, използвани в Корана и Сунната” и Ахмед Абдуррахман, който изнесе лекция на присъстващите на тема „Доверието към институцията Главно мюфтийство.”

Вторият ден от срещата продължи с още редица важни и актуални теми, като една от тях бе „Лидерството”, представена от проф. Тодор Танев – бивш министър на образованието. Д-р Сефер Хасанов представи пред завършилите доклад, свързан с дейността и бъдещите проекти на създадената преди три години Българска асоциация на завършилите висше ислямско образование (БАЗВИО).

В края на срещата присъстващите подкрепиха декларацията на Главно мюфтийство относно внесените законопроекти.

Главно мюфтийство изказва своите благодарности към Районно мюфтийство - Кърджали и СОДУ - Момчилград за гостоприемността и съдействието за организирането и провеждането на форума.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.