Двадесет и пет деца тържествено направиха хатим в с. Чепинци

Публично рецитиране на знамения от Свещения Коран от 13 момичета и 12 момчета на възраст между 7 и 14 години събра над 4000 души на 21.08.2016г. в джамията на с. Чепинци, общ. Рудозем. Хатим-тържество за децата направили първият си прочит на Свещения Коран беше организирано от родителите на децата и Мюсюлманско настоятелство с. Чепинци. На събитието присъстваха гости от област Смолян и от страната, както и от съседна Гърция. Официалните гости на тържеството бяха Районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов заедно с Администрацията на Районното мюфтийство, Ръководството на Курса за хафъзи в гр. Мадан, кметовете на общините Рудозем и Мадан Румен Пехливанов и Фахри Молайсенов, имами, Мюсюлмански настоятелства и общественици от областта.
По време на програмата, подготвена от преподавателите Исмет Моллов, Севди Караахмед, Асан Метевски и Риза Кайлицки подрастващите мюсюлмани с лекота цитираха наизуст знамения от Корана, предания на Пратеника Мухаммед (с.а.с.)
Iстихотворения с религиозна тематика с които припомниха на присъстващите ислямските добродетели и ценности. Програмата завърши с дуа за благоденствие отправена преподавателите и децата.
В своето приветствено слово Районният мюфтия на Смолян поздрави преподавателите за усилията и търпението, което са проявили по време на провеждането на коран-курсовете както и за подготовката на програмата, родителите за проявената отговорност във възпитанието на децата си според ислямските ценности и децата за усърдието, което са проявили по време на Коран курсовете, като ги прикани със самочувствие и увереност да продължават по пътя на религиозното образование и възпитание. Мюфтията прикани децата заедно със своите родители да помислят за специализиране в религиозната област на децата продължавайки своето образование в Курса за хафъзи в гр. Мадан или в религиозното училище в гр. Момчилград.  Кметът на Община Рудозем посъветва децата и техните родители да продължат с това дело, което са започнали, защото то е нещо добро, което ги води по правилния път и подчерта, че подобни събития се превръщат в празници за мюсюлманската общност.  
На децата бяха връчени подаръци от името на Районния мюфтия на Смолян от Кмета на община Рудозем и от Кмета и Мюсюлманско настоятелство с. Чепинци, от бизнесмени и от присъстващите на тържеството. Тържеството завърши с обяд за всички гости и присъстващи, подготвен от родителите на децата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.