Проведе се работна среща с имамите в Разград

Районно мюфтийство - Разград проведе работна среща с имамите от общините Разград, Цар Калоян, Лозница и Самуил. Тя се състоя на 31.05.2016 година в джамията „Ахмед бей” в града. 
Заседанието започна с приветствено слово от страна на районния мюфтия Мехмед Аля и четене на пасажи от Свещеният Коран от Ахмед Али - имам на село Липник. Програмата на заседанието продължи с участието на Рахми Ахмед и Сунай Зюлкяр, имами на селата Дянково и град Завет, които изнесоха лекция, свързана с месец Рамазан. 
На работната среща бяха разгледани теми, свързани с обявената за периода 01.05. - 30.05.2016 година от Главно мюфтийство Национална благотворителна кампания за социално подпомагане под надслов „Направи добро, спечели сърце”. В рамките на срещата бяха обсъдени и дейността на имамите, обучителната  програма курс за имамите, организирана от Главно мюфтийство в село Делчево (от 17.05 до 30.05.2016 година), в която участваха 57 имами. Ахмед Али - имамът на село Липник, който е участвал в обучителната програма в Делчево, разказа на колегите си за ползата от тези курсовете и прикани всички имами да се включат в тях. Али благодари на Главно мюфтийство за организацията. На работната среща бяха и въпроси, свързани с летните коран-курсове и тяхната подготовка, организацията и подготовката за месец Рамазан и дейностите през нея, изпълнение на молитвата Терауих, четене на Мукабеле, оранизиране на ифтари, ваазове, събиране на дарения през  последните 10 дни на месец Рамазан за подпомагане на фонд „Ислямско образование”. На събранието бяха разгледани и други актуални теми.
В края на срещата районният мюфтия благодари на всички имами за усърдието и труда, който полагат в ежедневната си работа. Подобни работни събрания предстои да бъдат проведени и в градовете Кубрат и Исперих. 
Заседанието приключи с дуа за берекет и благоденствие.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.