И се надпреварвайте в доброто

В навечерието на свещения месец Рамазан, Главно мюфтийство бе посетено от представители на благотворителната фондация „Хасене”.

Целта на посещението им е реализирането на проект свързан с подпомагане на хора в неравностойно положение. Фондацията участва активно в социалните дейности на Мюсюлманско изповедание в различните проекти като хуманитарни пакети, ифтари, колене на курбани и подпомагане на сираци.

Тази година проекта обхваща всички районни мюфтийства, като приоритетно ще се дава на сираците подпомагани от Мюсюлманско изповедание.

В рамките на проекта ще бъдат посетени 12 центъра. Очаква се от тази кампания да се облагодетелстват над 1000 семейства.

Доброволците бяха посрещнати от зам.главния мюфтия Бирали Бирали, който изрази благодарност и задоволство от достойния пример за сътрудничество и подпомагане. Благодарение на тези инициативи  преди години, започнали от различни външни организации, днес мюсюлманите в България също организират своите кампании и участват много активно в социалните проекти на изповеданието.

 

Очевиден е примера с реализирането на проекта за подпомагането на сираците. За три години от 9 деца, днес наброяват над 200деца подпомогнати от изповеданието със средства на общността.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.