Ученици от Провадия посетиха СОДУ „Нювваб“ - Шумен

Ученици от I ОУ „Христо Смирненски“ и от II ОУ „Иван Вазов“ - град Провадия посетиха СОДУ „Нювваб“ - Шумен на 26.05.2016 година.

Посещението беше организирано от Районно мюфтийство – Варна, като най-голяма заслуга за това има имамът на град Провадия Салим Карасалим.

Групата се състоеше от 25 човека и бе водена от районния мюфтия на Варна Реджеб Реджебов. С учениците бяха и някои от техните учители, родители и граждани на  Провадия.

Изключителен интерес за децата бе кратката лекция на учителката по математика в духовното училище Гюнел Ебазерова, както и демонстрацията на писане и четене на арабски език от страна на преподавателя Джелил Джелил. Той представи и запозна посетителите с прекрасните условия в училището и много учтиво и с търпение отговаряше на въпросите, които не бяха никак малко. Преподавателят сподели, че тези,  които решат да продължат образованието си в СОДУ „Нювваб“, трябва да са наясно, че от тях ще се изисква сериозна подготовка, но за сметка на това завършилите продължават с уверени стъпки напред в образованието и в живота.

Районно мюфтийство – Варна благодари за изключително топлото посрещане и професионалното отношение на директора на СОДУ „Нювваб“ – Шериф Хюсню, на преподавателите Джелил Джелил, Гюнел Ебазерова, Селви Ризова, Мариана Димитрова.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.