Тържествена програма   по случай „Котлу Доум-2016“   в Драгиново

На 08.05.2016 г. от 19:00 часа, в читалището на с. Драгиново се проведе мероприятие по случаи святото рождение на Пратеника  Мухаммед (с.а.с.). Гости на мероприятието бяха Главния мюфтия на Република България  д-р Мустафа Хаджи, Районнитя мюфтия на област Пазарджик  г-н Абдуллах Салих и кмета на селото г-н Бисер Маджиров. Тържество започна четене на коран от Мухаммед Хаджи възпитаник на ВИИ-София и имам на новата джамия. След това Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи в своето приветствено слово пред събралите се гости, заяви  че за  пореден път  те практически  доказват своята обич към Пратеника Мухаммед /алейхиссилям / и следване на Неговия път.

След това за приветствено слово бе дадена думата на  районния мюфтия   г-н Абдуллах Салих. След това г-н Мустафа Ликов изнесе кратка лекция.

Момичетата от целогодишния коран курс поздравиха препълнената зала с изпълнението на стихове разказващи за живота и изпитанията на  Пратеника Мухаммед /алейхиссилям /. Мероприятието завърши с дуа направена от Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Аллах да е доволен от всички които помогнаха за реализирането  на това добро дело.Аллах да е доволен и от всички онези които взеха активно участие в мероприятията организирани от Районно мюфтийство Пазарджик за 2016 г.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.