Представители на главно мюфтийство приветстваха семинар за учители по религия в съседна Турция

 

Областната дирекция на Министерството на образованието в Едирне организира семинар за учителите по религиозните дисциплини в духовните и религиозните предмети в другите държавни училища. Мероприятието със заглавие „Духовното образование в Република Турция“ се осъществи на 16 април 2016 г. в гр. Едирне в съседна Турция. В него участваха близо 500 директори и учители от тракийския регион на Турция.

По покана Главна дирекция религиозно образованието на Министерството на образованието в Турция в семинара участваха и учители от България, преподаващи предмета „религия-ислям“ и учители от средните общообразователни духовни училища. Целта на участието бе обмяна на опит и споделяне на добри практики със своите колеги.

По време на откриването на еднодневния семинар приветствено слово изнесе началник отдел „Образование“ към Главно мюфтийство Хюсени Карамолла. А при откриване на втората част на семинара председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед приветства присъстващите на семинара като благодари за поканата и доброто сътрудничество между Главно мюфтийство и религиозно-образователните институции в Турция, които са пример в борбата срещу крайните тълкувания на исляма и са гарант пред радикализацията на обществото.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.