Имаме нужда от нов прочит на живота на Пратеника (с.а.с)

 Ние имаме нужда от нов прочит на живота на Пратеника (с.а.с,). Тази необходимост е продиктувана от динамичните промени в нашето съвремие. Днес мюсюлманите трябва да разберат много добре ситуацията, в която живеят. Необходимо е добре да преценяват своето поведение и в никакъв случай да не са безучастни и пасивни.“, това каза главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той допълни, че ние, в качеството си на мюсюлмани, имаме задължение към личността на Мухаммед  (с.а.с.) - да представим неговата личност в най-добра светлина и по най-добър начин в това общество, което е подлагано на различни манипулации. Да отстояваме достойно нашата вяра и убежденията си е наш дълг. Това каза главния мюфтия на по време на програмата организирана от Висшия ислямски институт към Главно мюфтийство в столицата.

Събитието бе уважено от Председателя на Висшия мюсюлмански съвет - Ведат Ахмед, зам. главния мюфтия Бирали Бирали, зам. ректора на Висшия ислямски институт, директорите на трите духовни училища Шумен, Русе и Момчилград  и   официални гости от Република Турция.

 Програмата включваше още художествено четене на Коран, излъчени бяха няколко клипа, насърчаващи образованието, и завърши с награждавания в конкурс за най-добри рисунка и стихотворение. С първо място за най-добра рисунка бе удостоена ученичката Мънка Кичукова от СОДУ-Момчилград. За най-добро стихотворение награда получи Недждет Ридван от СОДУ-Шумен.В рамките на програмата Висшият ислямски институт проведе и състезание за художествено четене и наизустяване на Корана. На първо място за художествено четене бе удостоен Енгин Йълмаз, а за наизустяване - Хюсеин Халиибрям.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.