В Плевен и в Пловдив се проведоха работни срещи на районните мюфтийства

 

На 13.04.2016 година в град Плевен се проведе работна среща с имамите от Районно мюфтийство - Плевен, като събранието протече по следния дневен ред: Дейността на имамите, организиране на ,,Кутлу Догум‘‘, учредяване на РМС – Плевен и др.

След събранието всички присъстващи заедно отслужиха обедния намаз и районният мюфтия на град Плевен Mурад Бошнак отправи обща дуа за всички мюсюлмани по света.

Работна среща в Пловдив пък беше открита с прочит на айети от имама на село Стоево Разван Осман.  По време на срещата бяха дискутирани различни теми, сред които организацията и посещението на турския град Ипсала по повод Кутлу Доум. Обсъдено беше и официално честване на Кутлу доум в град Пловдив, планирано за 19 април. Друг от засегнатите на работната среща въпроси беше за изданията на Главно мюфтийство и по-специално разпространението на списание „Мюсюлмани“,  популяризирането и подпомагането на дейността, свързана със сираците, и други дейности. На дневен ред беше и темата за провеждането на летните и целогодишните коран-курсове в региона. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.