Районно мюфтийство - Кърджали организира  „Маиде-иКоран“ в Бенковски

На 05.02.2016 година Районно мюфтийство - Кърджали даде коранска трапеза и зарадваха хората от региона с традиционните четения на Корана. Специално по този повод мюфтийството беше поканило световноизвестните четци на Корана доц. д-р Фатих Чоллак и хафъз Мустафа Юзджан Гюнешдогду.  
Събитието беше уважено от главния мюфтия д-р Мустафа  Хаджи, който изнесе кратка лекция, засягаща въпроса за важността на Корана и отражението му върху нашите  дела.
В приветствените си слова районният мюфтия Бейхан Мехмед подчерта, че най-голямото земно щастие се постига с четенето на Корана с разбиране, като основната цел е прилагането му в нашия живот.
Мехмед благодари на световноизвестните участници в програмата, четците на Корана,  отправи благодарности и към главния  мюфтия,  който след  преизбирането му реализира първата си официална визита именно в Кърджали и региона. Специални благодарности бяха поднесени и към районния мюфтия  на Хасково за участието му в тържеството, към ръководството на  СОДУ - Момчилград и към представителите на курса за хафъзи в град  Мадан, които уважиха празника. На всички хора, допринесли за реализирането на програмата, бяха поднесени специални благодарности.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.