Висшия мюсюлмански съвет номинира своите кандидати за ръководители на Мюсюлманско изповедание

 

На свое редовно заседание на 11 януари т.г. в София Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) единодушно издигна номинацията на д-р Мустафа Хаджи за главен мюфтия и на г-н Ведат С. Ахмед за председател на ВМС по повод предстоящата редовна Национална мюсюлманска конференция на 24 януари 2016 г.

Най-висшия колективен органа на Мюсюлманско изповедание (МИ) се обедини около двете предложения, за централни ръководни органи на Институцията. Това свое решение те, ще представят на  редовната Националната мюсюлманска конференция на 24 януари, чрез нарочен говорител опълномощен от тях. Членовете на Висшия мюсюлмански съвет аргументираха своето решение с положителните резултати, които са постигнати за мюсюлманската общност и конструктивната им перспектива за бъдещо развитие в една спокойна и хармонична среда.

Съветът разгледа обстойно огрганизацията по Националната мюсюлманска конференция,  прие годишния отчетен доклад за дейността на Главно мюфтийство, обсъди доклада на Комисията по вакъвските имоти и въпросите свързани с Мюсюлманските настоятелства.

Това бе предпоследното заседание на ВМС в този състав.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.