Главния мюфтия се срещна с евродепутатите ни в Брюксел

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна българските евродепутатите Филиз Хюсменова, Неджми Али и Илхан Кючюк при посещението си на Европейския парламент в Брюксел. Религиозния лидер бе на тридневно официално посещени в белгийската столица.
„Важно за нас в България е да имаме своя глас в Европа. Вашата отговорност е голяма, тъй като сте натоварени с представителството на нашата страна и сте призвани да защитавате интересите на Вашите избиратели”, каза главния мюфтия пред евродепутатите ни. По думите му страната ни е твърде малко позната в чужбина и за това трябва да се работи задружно.
По време на посещението си в Европейския парламент религиозния лидер имаще срещи и с Саид Камал, лидер на Европейската консервативна партия, Афзал Хан, член на Социалдемократите, Исмаил Ертуг, член на Социалдемократите и Саджад Карим,член на Европейската консервативна партия.
Главния мюфтия представи дейностите на Изповеданието и аспекта от живота на мюсюлманите в България и коментира актуални теми свързани с ислямската религия и все по-засилващото се желание религията да бъде обвинявана за световния тероризъм на който сме свидетели.
Европейските депутати и главния мюфтия се обединиха около факта, че религията не е и не може да бъде първоизточник на деяния ощетяващи универсалното право на живот.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.