БоксьорътАмир Ханизпрати хуманитарен конвой за бежанците в Гърция

Британският боксьор Амир Хан, който е мюсюлманин, възприел гибелта на сирийското момченце Айлан Курди като лична. След като видял фотографията, която чрез социалните мрежи обиколи света по-рано този месец, той взел решението да помогне на сирийците не с думи, а с дела.
„Това стана, след като лично попаднах на фотографиите на трупове на невинни деца, изхвърлени на морския бряг, и съответно на родителите им, загубили най-скъпото си.” – разказва известният боксьор, по информация от York Press.
„Когато видях снимката на малкия Айлан, поисках да прочета затова  и да разбера какво в действителност се случва. Останах много разстроен от всичко, което научих.”
28годишният спортист обединил усилията на личната си благотворителна фондация Amir Khan Foundation и на организацията Penny Appeal. Така Хан отправил конвой от товарни коли с хуманитарна помощ. Заедно с доброволци от Англия и Атина Амир Хан се отправил към гръцката столица. От Атина британският конвой ще се насочи към остров Лесбос.
Амир Хан и придружаващите го ще предадат на бежанците хранителни продукти, питейна вода, тоалетни принадлежности и палатки.
„Радвам се, че успях да напълня 7 камиона, а хората продължават да носят още помощи” – добавил Хан.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.