Материалната база в общежитията на Духовните училища в Шумен и Момчилград ще бъде обновена, а в Русе предстои изграждането на такова за възпитаниците.

Темата беше обсъдена на заседание на Комисията по образование към Висшия мюсюлмански съвет, което беше открито от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

В речта си пред членовете на Комисията той подчерта, че Духовните училища на Мюсюлманското изповедание са сред тези, които предлагат най-качествено образование и възпитание на младото поколение. Като пример затова главният мюфтия посочи реда и дисциплината в тях, благодарение на които проблемите на съвременния свят като алкохола и наркотиците стоят далече от децата. Това от своя страна създава високо доверие в техните родители към преподавателите и възпитателите. 

През следващите седмици представители на отдел "Образование" към Главното мюфтийство ще проведат срещи с възпитателите в Духовните училища и учениците. Акцент в тях ще бъде напътствието, поощряването и професионалното ориентиране на младите.

Институцията ще организира онлайн обучение за преподаватели, ваизета и възпитатели, които ще бъдат с педагогическа насоченост. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.