270 деца посещаваха летните Коран курсове, организирани от Районно мюфтийство - Велико Търново. 24 от тях се включиха в регионалното състезание по Основни познания за Исляма.

Състезанието се проведе на две нива, а за да пожелаят успех на участниците гостуваха районният мюфтия на Стара Загора Сейхан Мехмед и директорът на Духовното училище в Русе Тунджай Шериф, който представи преимуществата на Духовното училище и покани децата да продължат своето образование в крайдунавския град.

Като домакин на събитието районния мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев от своя страна посвети изказването си на значението на подобни събития за сплотяването на общността. 

"Летните Коран курсове и състезанието, с което приключват не само насърчават децата и младите хора да задълбочат своите познания за Исляма, но и укрепват връзките между мюсюлманите в региона. Вярвам, че това събитие ще допринесе за изграждането на едно силно и просветено младо поколение, което ще носи и занапред ценностите и традициите на нашата религия", заяви Нутфи Нутфиев.

След представянето на участниците журито обяви следното класиране: 

I ниво

1. Сурай Ахмедов, Велико Търново

2. Неджа Ахмедова, с. Килифарево 

3. Айхан Сали, с. Стамболово

II Ниво  

1. Мустафа Габровлиев, гр.Дряново 

2. Хавин Кязимова, Велико Търново 

3. Кадер Кирилова, с. Константин

Първенците получиха парични награди, а всички останали участници - ученически пособия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.