Районно мюфтийство - Велико Търново постави началото на нова инициатива в джамията "Чобаноглу" в Севлиево. От началото на август, всяка неделя, между 8 и 10 ч., посетителите могат да опитат традиционна турска закуска, да пият чай и да общуват помежду си. На закуската в неделя са поканени всички, без значение от техния етнос и религия. 

"Отваряйки вратите на джамията за всички хора, искаме да насърчим разбирателството. Чрез споделянето на една трапеза можем да преодолеем предразсъдъците и да живеем в по-силно и обединено общество. Надявам се тази инициатива да изгради мост между различните култури и религии чрез силата на споделените моменти и съпричастността. Вратите на джамията "Чобаноглу" са отворени за всички и с радост ви очакваме на нашите закуски", заяви районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев. 

Джамията "Чобаноглу" в Севлиево е един от символите на града. Тя беше успешно реставрирана през 2023 г. С любов и внимание към детайлите този паметник на културата възвърна своя облик, за да продължи да служи на всички, които търсят духовност и единство. Отговорник за дейността в нея е Сезгин Салих. Той ще посреща и гостите на закуската.

Досега, за да я споделят, близо 30 души седнаха заедно на трапезата в джамията в Севлиево. Сред тях беше и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед. Вярваме, че с всяка изминала неделя те ще стават все повече.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.