Близо 600 сираци до 16-годишна възраст подпомага Мюсюлманското изповедание. Последната информация за броя на децата, които получават подкрепа благодарение на средствата, събрани чрез националната кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците", беше представена от ресорния зам. главен мюфтия Бейхан Мехмед в Кърджали.

Заедно с районния мюфтия Бесри Еминефенди той се срещна с 43 деца, включени в програмата на институцията.

По време на срещата зам. главният мюфтия представи пред децата целите, които Главното мюфтийство иска да постигне чрез инициативата.

"Никой не би заел мястото на вашите бащи, но искаме да знаете, че не сте сами. До вас са вашите братя и сестри мюсюлмани, които през годините доказаха, че са съпричастни към съдбата ви и че желаят задоволството на Аллах, докосвайки се до вашите сърца", заяви Бейхан Мехмед в обръщението си към децата и техните настойници.

Той припомни, че освен месечната помощ сираците получават пакети с основни хранителни продукти по време на месец Рамазан, както и курбанско месо по време на Курбан Байрам.

Зам. главният мюфтия поздрави децата, затова че са посещавали летните училища и летните Коран курсове. Той ги покани да се включат също така в регионалните състезания по Основни познания за Исляма и конкурса за рисунка, есе и стихотворение, който е част от инициативата "Седмица на джамиите".

Децата получиха средствата, отпуснати им за тримесечието и бяха поканени на обяд, приготвен с курбанско месо от кампанията "Да споделим курбана си!". 

На финала на срещата домакините им пожелаха много успехи през предстоящата 2024/2025 г. нова учебна година.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.