50 деца от Коран курса в с. Кръстава, общ. Велинград гостуваха в Главното мюфтийство. Те посетиха София заедно със своята преподавателка Джемиле Цънгова.

Учениците бяха посрещнати от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам. главния мюфтия Бейхан Мехмед.

Главният мюфтия поздрави гостите с добре дошли и подчерта, че е много радостен, от факта че посещенията на учениците от Коран курсовете в Главното мюфтийство се превръщат в хубава традиция. Той поощри децата да учат, защото това е пътят към техния просперитет.

Експертът от отдел "Образование" Назмие Кулова разведе учениците из сградата на Главното мюфтийство, която е и паметник на културата. Те получиха информация за дейността на различните отдели. Сред специалните им срещи бяха тези с председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главния мюфтия Бейхан Мехмед и началника на отдел "Вакъфи" Хасан Юсеинов.

За спомен от гостуването си в София гостите от с. Кръстава получиха детски книжки и религиозна литература. Домакините ги изпратиха с пожеланието да научат добре своята любима религия - Исляма, защото ако следват написаното в Свещената книга, ще открият не само щастието в живота, но правилния път в най-трудните моменти. 

Учениците от Коран курса посетиха също така централата софийска джамия "Кадъ Сейфуллах ефенди" и забележителности в София.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.