Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посетиха партньорски организации в Германия и се срещнаха с дипломати и наши сънародници в страната.

Акцент в програмата беше срещата с представители на партньорската фондация "Хасене" със седалище в Кьолн. Дълги години тя подкрепя кампанията на Мюсюлманското изповедание "Да споделим курбана си!". Фондацията подкрепяше и кампанията за раздаване на пакети с основни хранителни продукти по време на месец Рамазан. 

Представителите на фондация "Хасене" увериха Бейхан Мехмед и Басри Еминефенди, че съвместните социални дейности ще продължат. В Кьолн бяха обсъдени и възможностите за нови програми за подпомагане на нуждаещите се като раздаване на топла храна в джамиите по време на зимния сезон. 

Заместник главният мюфтия и районният мюфтия на Кърджали посетиха също така организацията IGMG. 

Във Франкфурт те се срещнаха с представители на компанията CHR, в която работят 3200 души, предимно от България и Балканите. Те запознаха вярващите с инициативите на Мюсюлманското изповедание, които са насочени към нашите сънародници в Европа. 

Програмата във Франкфурт включваше среща с генералния консул на Турция в Франкфурт Ердем Тунчер и аташето по социални въпроси Бухран Селим.

По време на посещението в Германия Бейхан Мехмед и Басри Еминефенди бяха придружавани от представителя изселническата организация "Балгюч" в Германия Фенни Алтънсой.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.