Курсът за хафъзи "Хафъз Мурад Хаджи" - гр. Мадан чества своята 25-годишнина. Той е основан с решение на Висшия мюсюлмански съвет от 03.07.1999 г. и до момента продължава да бъде единственият курс за хафъзи в страната.

Тържественият повод събра част от възпитаниците, превърнали се в Пазители на Корана с помощта на преподавателите в курса. По този начин различните поколения си дадоха среща, споделиха своите спомени от времената, когато са попивали знанията от Свещената книга и са се подготвяли да получат достойните титли на хафъзи.

Специални гости на тържеството бяха ръководителят на Центъра за духовно наставление и консултации към Главното мюфтийство Бирали Бирали и районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, които имат изключителни професионални и лични заслуги за развитието на курса.

Като част от програмата, с която беше чествана 25-годишнината, премиерно беше представен филмът "Коран курсът за хафъзи - сбъдната мечта". Документалният киноразказ за историята на Курса за хафъзи в Мадан развълнува присъстващите с въздействащите истории. 

На срещата хафъзите участваха дискусия за ролята на Курса за хафъзи и възможностите за неговото развитие. Голямото семейство на завършилите си пожела повече и по-чести поводи за среща. 

Ръководството на курса за хафъзи "Хафъз Мурад Хаджи" - гр. Мадан изказва специални благодарности на всички, които се отзоваха на поканата и уважиха празничното събитие, както и на Филип Чукаров за домакинството!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.