Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и ръководителят на издателството към Главното мюфтийство Джемал Хатип участваха в среща в Бурса, която събра писатели, поети, изследователи и журналисти, които са изселници от България. 

Една от основните цели на събитието, организирано от изселническата организация "Балгьоч", беше полагането на основите на Съюз на балканските турски автори и артисти. На този етап той ще развива дейността като част от "Балгьоч" и ще има представители в различни градове в Турция и България, а впоследствие и в други балкански страни. 

По време на срещата председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед представи дейността на издателството към Главното мюфтийство и приветства обединяването на пишещите турци, особено тези от България. Той изрази надежда, че този съюз ще обхване повече автори, които имат нужда да общуват и да си сътрудничат.

Ведат Ахмед подчерта, че Мюсюлманското изповедание е най-сериозната институция, която развива религиозна и културна издателска дейност на български и турски език в България. Наред с това има и издания на арабски и английски. Председателят на Висшия мюсюлмански съвет припомни, че благодарение на дейността на издателството към Мюсюлманското изповедание всяка година от печат излизат десетина заглавия, а ежемесечно се издава двуезичното списание за религия и култура "Мюсюлмани".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.