Мюсюлманското изповедание информира желаещите да направят дарение за пострадалите от войната в Газа, както и за бедните страни в Африка и Азия, че средства за даване на ифтари и милостиня Зекят ще бъдат набирани до 5 април (петък) 2024 г., за да могат да бъдат използвани за целта до края на месец Рамазан, от който остават броени дни. 

Препоръчителната сума на дарение за ифтар за един човек е определена спрямо мястото, където ще бъде организиран. В Газа той възлиза на 15 лв., а в Африка и Непал е 6 лв. за един човек.

Дарение можете да направите по сметката на Мюсюлманското изповедание, като посочите неговата цел. 

"D банк" 

IBAN: BG15DEMI92401000232957

BIC: DEMIBGSF

От началото на Свещения месец досега институцията организира два ифтара, в два лагера в Газа. На тях беше приготвена и раздадена храна за 3000 души. 

В навечерието на месец Рамазан отново беше изпратена хуманитарна помощ към конфликтния регион. Тя беше насочена към сираците, които получиха 20000 порции топла храна и 5000 опаковки детски храни. 

От избухването на войната досега Мюсюлманското изповедание не е спирало да подкрепя вярващите в региона. Това се случи с общите ни усилия и принос в дарителските кампании.

Ифтар за 450 души беше организиран и в Сомалия.

Аллах да бъде доволен от всички дарители! Мюсюлманското изповедание отново поднася своите благодарности към тях!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.