Ифтар за 700 души беше организиран в с. Браничево, общ. Каолиново от Районно мюфтийство - Шумен. Събитието беше осъществено с подкрепата на валията на Едирне.

Сред гостите на ифтара бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов, районни мюфтии от Североизточна България, председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, народни представители, зам.-валията на Едирне Окан Аяз, консулът на Турция в Бургас Толга Оркун.

"Рамазан е време, което дава възможност на човека да вникне в дълбините на душата си, да потърси мир и да се усъвършенства духовно, а в резултат на това да се взира по-задълбочено в онова, което се случва около него и да стане част от решаването на проблемите на обществото", заяви Ведат Ахмед в обръщението си към гостите на ифтара.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет припомни, че Свещеният месец дава възможност на мюсюлманите да укрепят единственото си, което е важно изискване за изграждане на стабилно и силно общество.

Ифтарът, организиран с подкрепата на валията на Едирне, е част от поредицата ифтари, които бяха дадени в сътрудничество с Мюсюлманското изповедание в пет населени места в България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.