Главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик посети Районно мюфтийство - Разград, където се срещна с районния мюфтия Мехмед Аля, имами от Разградско и председатели на Мюсюлманските настоятелства.

Представителите на Районното мюфтийство и главният секретар обсъдиха подготовката на поредицата от събития, които ще бъдат организирани през месец Рамазан, както и една от най-важните инициативи на Мюсюлманското изповедание, която се осъществява именно през Свещения месец - Кампанията в подкрепа на ислямското образование.

Районният мюфтия на Разград представи обширен анализ на постигнато до този момент и подчерта, че почти всички дати за ифтари вече са попълнени, което показва колко са сплотени вярващите в региона. Мехмед Аля заяви, че Районното мюфтийство си поставя за цел през този месец Рамазан джамиите да бъдат посетени от още повече вярващи. 

Главният секретар на Мюсюлманското изповедание на свой ред даде висока оценка на постигнатото в Разградско. В речта си пред имамите и председателите на Мюсюлманските настоятелства Джелал Фаик говори за целите на категоризацията на имамите, необходимастта от образование и привличане на ученици и студенти в Духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград и във Висшия ислямски институт.

По време на срещата главният секретар удостои с грамота от отдел "Образование" на Главното мюфтийство имама на с. Мъдрево Вели Давулджу, който е мотивирал най-много вярващи да се абонират за сп. "Мюсюлмани". Символичната награда му беше връчена по случай излизането от печат на 350-ия брой. 

В края на срещата Джелал Фаик също получи подарък от своите домакини от Районно мюфтийство - Разград.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.