Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед и районните мюфтии на Разград, Силистра и Шумен - Мехмед Аля, Мюддесир Мехмед и Месут Мехмедов посетиха населените места в Северна България, които пострадаха от смерча в началото на ноември. Природната стихия нанесе поражения върху 250 къщи. 

Представителите на Мюсюлманското изповедание се срещнаха с вярващите и се запознаха с щетите в Лъвино, Долец, Загориче и Климент.

Зам. главният мюфтия и районните мюфтии предадоха дарение в размер на 15 000 лв., с което да бъдат посрещнати най-неотложните нужди в трите региона. От името на Мюсюлманското изповедание и главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи те пожелаха бързо възстановяване, а вярващите на свой ред използваха възможността чрез тях да поканят главния мюфтия на Мевлид и курбан, които ще бъдат организирани след отстраняването на щетите.

По-късно делегацията посети Исперих и Каолиново. В двете общини зам. главният мюфтия и районните мюфтии се срещнаха с кметовете Белгин Шукри и Нида Ахмед, за да им пожелаят успешен нов мандат и бързо възстановяване след бедствието.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.