Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи уважи приема по случай 100-годишнината от провъзгласяването на Турция за Република.

Заедно с председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам. главните мюфтии Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, д-р Мустафа Хаджи поздрави посланика на Република Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок за големия национален празник.

Главният мюфтия подчерта, че Мюсюлманското изповедание и Посолството на Република Турция поддържат отлични отношения, а съвместното сътрудничество е в основната на редица успешни социални и образователни проекти. 

Д-р Мустафа Хаджи увери дипломата, че както Главното мюфтийство има подкрепа в лицето на дипломатическата мисия и редица институции в Турция, така и Турция може да разчита на подкрепата на Главното мюфтийство. Той даде пример за това със солидарността, която проявиха вярващите в България след земетресението в Турция, участвайки в една от най-мащабните дарителски кампании.

По време на тържеството главният мюфтия се включи в разрязването на празничната торта заедно с премиера акад. Николай Денков, посланик Секизкьок и министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.