Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и районните мюфтии на Бургас, Шумен, Добрич, Хасково и София - Селятин Мухарем, Месут Хасанов, Акиф Акифов, Ерхан Реджеб и Бейхан Мехмед участваха в откриването на Международно изложение за оборудване за джамии в Истанбул.

То се провежда за 14-и път и в него участват над 120 фирми, които извършват дейности, свързани с планирането, строежа, оборудването, украсяването и облагородяването на джамии.

По покана на организаторите Ведат Ахмед отправи приветствие към гостите на форума. Той подчерта значението на джамиите за изграждането на мирно и спокойно общество. 

"Джамията е мястото, където мюсюлманите споменават Аллах, но имат и възможността да се раздават на различни изкуства, които са израз на любовта към Всевишния Творец", заяви председателят на Висшия мюсюлмански съвет. 

На откриването на изложението участваха още зам.-председателят на Диянета на Република Турция доц. Бурхан Ишлейен, представители на Мюсюлманското изповедание в Косово, представители на академичната общност, на неправителствени организации и бизнеса.

След откриването беше организирана научна конференция на тема "Живот, в центъра на който е джамията".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.